Claus Spangenberg

partner, advokat (L)
Telefon
+45 33 300 216
Claus Spangenberg is experienced in handling IT contracts and mediation. Spangenberg recently acted for an online booking portals in a dispute with the web agency Adapt relating to delays and deficiencies experienced with its online trading platform.

Claus Spangenberg har mere end 25 års erfaring indenfor alle grene af IT-retten, herunder anskaffelse af IT-løsninger, hvor han bistår i alle projektets faser fra forhandling og udarbejdelse af kontrakt til implementering og godkendelse af systemer. Claus rådgiver også om portal-, e-handels- og cloud-løsninger, om licens- og rettighedsforhold, om outsourcing og om datasikkerhed. Han er certificeret IT-mediator med stor forhandlingserfaring i forhold til IT-relaterede tvister.

Derudover er Claus specialiseret indenfor kommercielle kontraktforhold, fx i forbindelse med virksomhedskøb og –salg, eller vedrørende opbygning af salgs- og distributionskanaler, etablering af samarbejdsforhold eller udarbejdelse af rammeaftaler, ejeraftaler, leverancekontrakter og salgs- og leveringsbetingelser. Claus sidder også i en række bestyrelser.

Endelig hjælper Claus internationale virksomheder, især olieselskaber, der driver virksomhed i Danmark og som i den forbindelse skal opfylde en lang række rapporteringskrav overfor danske myndigheder bl.a. indenfor moms og energiafgifter, beredskabslagre og forureningsfonde.

Baggrund

Møderet

Landsret 1987

Uddannelse

Advokat 1987
Cand.jur., Københavns Universitet 1984
Certificeret mediator
Certificeret coach (ICF, ACC 2011) 

Tidligere beskæftigelse

Lundgrens
Arthur Andersen

Bestyrelsesposter

Intadel ApS (Formand)
Crowdeyes IVS (Formand)
Cintac A/S (Formand)

Medlemskaber

Advokatsamfundet
Mediationsinstituttet
Mediatoradvokater
Dansk IT

Sprog

Engelsk