Be­kendt­gø­rel­se om uden­land­ske UCITS’ mar­keds­fø­ring i Danmark i høring

Finanstilsynet offentliggjorde den 3. august 2023 en høring over bekendtgørelse om udenlandske UCITS’ markedsføring i Danmark. Du får i denne artikel et overblik over de foreslåede ændringer, der kan have betydning for dig.
Nyhed
Bank og Finans

Ny hjemmelshenvisning vedr. oplysningsdokumenter, der skal stilles til rådighed for investorerne

Den nuværende bestemmelse i bekendtgørelsen, som Finanstilsynet nu foreslår at ændre, er den bestemmelse, der henviser til de dokumenter og oplysninger, som udenlandske UCITS skal give investorer i forbindelse med markedsføring i Danmark.

Den nuværende bestemmelse henviser til kapitel IX i UCITS-direktivet, mens bestemmelsen efter den foreslåede ændring vil henvise til afsnit VII i lov om investeringsforeninger m.v. samt regler udstedt i medfør af afsnit VII i bekendtgørelsen om udenlandske UCITS’ markedsføring i Danmark, central investorinformation og andre oplysninger, herunder emissions- og indløsningspriser.

Præcisering af årsberetninger

Finanstilsynet foreslår herudover, at en ny bestemmelse bliver indsat, der præciserer forpligtelsen til at udarbejde årsrapporter og halvårsrapporter. Kravene til, hvordan offentliggørelse af årsberetningerne skal ske, bliver derudover præciseret i en anden bestemmelse.

De gældende regler kræver, at udenlandske UCITS, der enten allerede markedsfører eller har til hensigt at markedsføre deres andele i Danmark, skal give investorerne adgang til både årsrapporter og halvårsrapporter for hvert regnskabsår efter ændringens ikrafttrædelse.

Årsrapporten skal offentliggøres senest fire måneder efter periodens afslutning, som den vedrører, mens halvårsrapporten skal offentliggøres senest to måneder efter periodens afslutning. Det er derfor vigtigt, at aktuelle aktører, der markedsfører andele i udenlandske UCITS, forbereder sig på at stille disse dokumenter til rådighed til danske investorer.

Ny strafbestemmelse

Finanstilsynet forslår desuden at inkludere en ny bestemmelse, som bemyndiger myndighederne til at pålægge bøder til udenlandske UCITS, der overtræder påbud, som er udstedt af Finanstilsynet om at stoppe deres markedsføring i Danmark. Det er dog uklart, hvilket bødeniveau Finanstilsynet har i tankerne. Dette spørgsmål kunne med fordel undersøges og afklares som en del af den igangværende høringsproces.

Høringens afslutning

Høringen om de ovenfornævnte ændringer i bekendtgørelse om udenlandske UCITS’ markedsføring i Danmark afsluttes den 14. september 2023. Finanstilsynet vil offentliggøre de høringssvar, det har modtaget, på høringsportalen. Bekendtgørelsen med ændringer forventes at træde i kraft pr. 1. januar 2024. Vi forventer ikke, at høringsprocessen vil resultere i væsentlige ændringer af de foreslåede bestemmelser. 

Hvis du har spørgsmål til de foreslåede ændringer, så kontakt vores specialister partner Kim Høibye, advokat Jakub Zakrzewski eller advokatfuldmægtig Honas Kader.