Hele verden kigger på The Lab

Ind§igt har besøgt The Lab på Østerbro i København, hvor partner og direktør Emil Eskesen har opbygget et univers af fotostudier, kontorer, byggepladser til kulisser og restaurant i unikke rammer. Med hårdt arbejde og organisk vækst har han ramt et sweetspot i markedet, som alle de store studios verden over nu skeler til.
Nyhed

Meget mere end et fotostudie

Som ung fotografassistent rejste Emil Eskesen rundt i verden og arbejdede i de store internationale studier. Disse oplevelser inspirerede ham til at skabe et sted, der kunne give fotografer de bedste arbejdsbetingelser og bringe de rigtige mennesker sammen. I dag rummer The Lab otte studier, The Lab Kitchen og Silver Lab og tæller kunder som Bolia, Illum, Zara, Financial Times, Ganni, H&M og Vogue. 

Eftertragtet af internationale brands og fotografer

"Vi er gode til at bringe de rigtige mennesker sammen i de rigtige rammer. Når du booker et studie hos The Lab, får du samtidig mulighed for at leje first class fotoudstyr, hjælp til at bygge kulisser, tilbud om forplejning i The Lab Kitchen og adgang til vores store netværk. Og skal du fx bruge en kat eller en gravko, kan vi også skaffe det," siger Emil og smiler.  

Forretningen er skabt gennem organisk vækst og et usædvanlig godt øje for behovet i markedet: ”Vi har aldrig gjort det her for at tjene penge. Vi har gjort det, fordi det er megasjovt at bringe de rigtige folk sammen - både internt og eksternt - og få ting til at ske. Ud af det er der så vokset den succes, som der nu er,” fortæller Emil. 

God stemning og dansk pragmatisme

"Vi hører både fra udenlandske og danske fotografer, der arbej der meget i udlandet, at vi er fuldt på høje og måske bedre end alle de studier, der var mine forbilleder i London, Paris og New York. Fordi vi ligger i en fantastisk bygning, tilbyder de rigtige faciliteter og har en meget pragmatisk og dansk måde at gøre tingene på,” fortæller Emil.

Han lægger stor vægt på at skabe en god stemning og forsøger altid at hilse på alle og se dem i øjnene. ”Vi har mange fotografer og modeller, der ankommer tidligt om morgenen direkte fra lufthavnen. Så det er vigtigt at sørge for, at de føler sig velkomne og godt tilpas her. Derfor er der altid kaffe klar, og vi forsøger at skabe en behagelig atmosfære, hvor folk føler sig trygge og afslappede,” siger Emil. 

Fra analog til digitalt og tilbage igen

I kælderen i den store, gamle industribygning ligger det analog laboratorium Silver Lab, hvor fremkaldelsen af analoge film og billeder foregår i mørkekamre. Faktisk var The Lab fra starten i 2001 netop et analogt fotolaboratorium, som Emil og hans tidligere partner havde i et lille rum i den store bygning. I takt med den digitale udvikling blev maskinerne solgt og givet væk, men nu har Emil købt dem tilbage og tilføjet det eftertragtede Silver Lab til The Lab-universet, som enhver foto grafinørd nu kun kan måbe begejstret over: ”Vi har handlet på mavefornemmelsen og taget store chancer – uden de store markedsundersøgelser. Sådan har forretningen fungeret hele vejen.”

Nyt fokus på medarbejdere og fremtiden

"Jeg har gennem den seneste tid sammen med min  nuværende partner haft mere fokus på ledelse og vores personale. Jeg er stolt over at have skabt en arbejdsplads med mange forskellige typer mennesker og ikke mindst at være med til at udvikle og uddanne unge mennesker. Det nye fokus er samtidig en fremtidssikring, så det hele ikke hænger på mig. Vi er lige nu ved at finde ud af, hvordan det hele skal skrues sammen i fremtiden, så det forbliver en succes, uden at jeg skal arbejde enormt mange timer,” siger Emil, der glæder sig til at fortsætte succesrejsen, hvor han altid er på udkig efter den næste gode mulighed for at gøre The Lab til en endnu større succes. 

The Lab & Lund Elmer Sandager

The Labs faste kontakt i Lund Elmer Sandager er partner Henrik Stamp, der er specialist i fast ejendom og blandt andet hjælper med lejeretlige udfordringer i The Labs bygninger, der er en gammel fabrik.

”Henrik har været vores faste advokat i over 15 år. Vi har et  sjovt forhold, fordi han nogle gange slår mig i hovedet og siger, at nu skal der være en bestyrelse og styr på dit og dat. Der er ingen af os ejere, der er interesserede i paragraffer og lange møder. Derfor er det godt, at Henrik kender os og kan være den voksne,” griner Emil og fortsætter: ”Han er pragmatisk og har en hands on-tilgang, som tiltaler mig meget. Han får bare tingene lavet. Det er lige det, vi har brug for, så de juridiske detaljer ikke er noget, der fylder noget.”