Partnerprofil: “Det er vigtigt at tænke ud af boksen og finde kreative løsninger”

Mød vores senest ankomne partner, Kim Høibye, der er højt specialiseret i investeringer og handel med værdipapirer. Kim startede sammen med sit team af tre kollager i Lund Elmer Sandager ved årsskiftet og er faldet godt til.
Nyhed

Hvad arbejder du med?

Jeg rådgiver vores klienter om investeringer og handel med værdipapir – både dem, der selv foretager investeringer, og dem, der sælger investeringer. Derudover hjælper vi med administration af investeringer.

Jeg bruger også meget tid på bestyrelsesarbejde, hvor jeg efterhånden sidder i mere end 20 bestyrelser for finansielle virksomheder inden for kapitalforvaltningsområdet og i investeringsfonde, som investerer i alt mellem himmel og jord.

Hvem er dine klienter?

Jeg samarbejder hovedsageligt med finansielle virksomheder. Det kan også være virksomheder, der fx beskæftiger sig med fast ejendom, skibe eller vindmøller, og som skal rejse kapital. Her repræsenterer vi typisk dem, som ønsker at investere i virksomhederne – det kan både være finansielle investorer, industrielle investorer og banker med store investeringsafdelinger.

Vi tager os også af mange værdipapirhandler på kapitalmarkederne, hvor aktier og obligationer bliver handlet efter børsretlige regler. Det er vores team meget specialiseret i. Vi har alle et stort branchekendskab og har selv arbejdet i branchen.

Hvorfor interesserer du dig for investeringer?

Investeringer er et område, hvor udviklingen aldrig står stille. Hvis jeg skal forklare, hvad investeringer kan, så kan jeg fx nævne et af vores projekter i Østafrika, der tidligere opererede på baggrund af bidrag fra hjælpeorganisationer. Her så vi en mulighed for at rykke dem over på kommercielle vilkår gennem venture capital og micro finans, og det har øget bæredygtigheden i projektet, fordi der nu er et incitament til at drive det på en mere effektiv måde. Og selvom der slet ikke er tale om store fortjenester, er det nu muligt at tjene penge på et samfundsnyttigt projekt. Det er udfordringer som denne, der driver mig, fordi investeringerne gør en positiv forskel for samfundet, og løsningerne kræver, at vi er innovative og tænker ud af boksen.

Hvordan vil du beskrive dig selv som advokat?

Det første, der falder mig ind, er ’nytænkende’. I vores branche er det vigtigt at finde kreative løsninger, og det er vi rigtig dygtige til i vores team. Vi ser sagerne fra nye vinkler og overvejer, hvordan vi får alle faktorer til at gå op i en højere enhed. Jeg tror også, at det er en faktor til, at vores klienter benytter os som rådgivere fremfor andre.

''Her så vi en mulighed for at rykke dem over på kommercielle vilkår gennem venture capital og micro finans, og det har øget bæredygtigheden i projektet, fordi der nu er et incitament til at drive det på en mere effektiv måde''.

 

Hvordan har din første tid hos Lund Elmer Sandager været?

Det, jeg har bidt mest mærke i, det er, at det lynhurtigt er blevet hverdag. På en rigtig god måde. Det ser jeg som et tegn på, at vi er et helt rigtigt match. Jeg har også indtryk af, at resten af teamet er faldet godt til. Det bunder helt sikkert også i, at vi er blevet taget utrolig godt imod af søde og hjælpsomme kollager.

Hvad laver du i din fritid?

Jeg bor i Vejle med min hustru, vores datter på 16 år og vores søn på 14 år. Her har vi et hus, der skal passes, og jeg elsker at gå i haven – man kan nok godt sige, at jeg har grønne fingre. Derudover kan jeg lide at ro i kajak og spille padeltennis, som jeg også bruger en del tid på.