Partnerprofil: Juridisk rådgivning handler ofte om at forstå den kommercielle indgangsvinkel

Mød partner Mathias Toxværd, der er specialiseret i fast ejendom. Han lægger i sin rådgivning vægt på, at beslutninger træffes på et kommercielt grundlag og ikke et rent juridisk grundlag.
Nyhed

Hvad er du specialiseret i?

Jeg er specialiseret i fast ejendom og ”asset management” og rådgiver primært om køb af ejendomme, drift og udlejning af ejendomme samt salg af ejendomme. Det spænder bredt fra forhandlinger og due diligence i forbindelse med transaktioner, udarbejdelse af lejekontrakter til rådgivning i forskellige tvister. Derudover fører jeg en række rets- og voldgiftssager indenfor fast ejendom, entreprise og almindelige erhvervsretlige forhold.

Hvem er dine klienter?

Jeg har forskellige typer af klienter, der på den ene eller anden måde er involveret i fast ejendom; både som ejere/udlejere, asset managere og lejere. Typerne af klienter spænder lige fra børsnoterede virksomheder og store ejendomskoncerner til mindre virksomheder og selvstændige.

Hvad lægger du vægt på i rådgivningen?

Jeg bestræber mig altid på at forstå den kommercielle indgangsvinkel og forventningsafstemme rådgivningen med klienten. Er der fx uenighed om fortolkning af et vilkår i en lejekontrakt, er det væsentligt at forstå det reelle omfang af tvisten, og hvad det betyder kommercielt for klienten. Klienten skal ikke bare føre sager for princippets skyld. I mange tvister er der tale om vedvarende forhold, hvor parterne – fx udlejer og lejer – skal bevare en god relation til hinanden undervejs og efterfølgende. Derfor er det vigtigt at have respekt og forståelse for dette i processen.

Hvad driver dig som advokat?

Jeg holder meget af at være involveret i beslutningsprocesserne hos klienterne, og at rådgive med det fokus for øje, at verden ikke er sort/hvid, at beslutningen ofte træffes på et kommercielt grundlag og ikke et rent juridisk grundlag. Den juridiske rådgivning er et af flere momenter, der indgår i den samlede beslutning, og derfor driver det mig at være involveret – og give sparring – i alle elementerne i beslutningsprocessen og være med at træffe den rigtige beslutning. Derfor forsøger jeg også at få en forståelse for, hvem klienten i virkeligheden er, for der er ikke to klienter eller to sager, der er ens.

I forhold til de konkrete sager kan jeg godt lide at lægge en strategi, og så være med til at se den udfolde sig undervejs i processen gennem forhandlinger, beslutninger mv. Og være klar, når der til tider skal sadles om.