Ny politisk aftale om forebyggelse af seksuel chikane på arbejdspladsen

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har indgået en trepartsaftale om forebyggelse af seksuel chikane på arbejdspladsen.
Nyhed
Ansættelsesret

Der er blandt andet tale om følgende initiativer:

  • I ligebehandlingslove hæves godtgørelsesniveuaet med 33 % i særligt grove sager, hvor arbejdsgiver ikke har taget seksuel chikane alvorligt
  • Der indføres mulighed for, at en krænket medarbejder vil kunne kræve godtgørelse direkte fra den medarbejder, der har udøvet krænkelsen
  • Godkendelse af virksomheder som uddannelsessted for elever kan tilbagekaldes, hvis forudsætningen herfor er bristet, f.eks. ved gentagne sager om seksuel chikane.

Du kan læse hele trepartsaftalen her.

Kritisk gennemgang af virksomheders procedurer

I lyset af de kommende lovændringer, som aftalen lægger op til, oplever vi hos Lund Elmer Sandager, at flere virksomheder efterspørger en kritisk gennemgang af deres procedurer for forebyggelse af seksuel chikane og anden krænkende adfærd samt ikke mindst rådgivning om den konkrete håndtering, sanktionering og undersøgelser af anklager om upassende og krænkende adfærd.

Nylig retspraksis har tilkendt en mobbet medarbejder en millionerstatning med særlig vægt på, at ledelsen håndterede forløbet kritisabelt.

Ledelser på alle niveauer, bestyrelser, direktioner og mellemledere m.v. skal fremadrettet være endnu bedre klædt på til at håndtere alle aspekter af dilemmaerne omkring seksuel chikane på arbejdspladsen. Fremtidens arbejdsmarked forventer, at det er adresseret på relevant niveau – og at der er procedurer, der sikrer, at der bliver taget hånd om evt. sager.

Det kan vores team af ansættelsesretlige specialister hjælpe ledelser på alle niveauer med.

Derfor er du altid velkommen til at tage fat i partner, advokat Michael Møller Nielsen; advokat Julie Flindt Rasmussen; advokat David Bar-Shalom; advokatfuldmægtig Anna Lindencrone Lundin eller advokatfuldmægtig Mina Faiz. Vi ser frem til at høre fra dig og vil gøre vores til at sikre en arbejdsplads fri for chikane af enhver art.