Partnerprofil: Jeg lægger vægt på at levere rådgivning, der er ukompliceret og anvendelig

Mød Peter Sørensen, der er partner i Lund Elmer Sandager, og som hjælper virksomheder med en bred vifte af erhvervsretlige forhold og fungerer som sparringspartner i en række bestyrelser.
Nyhed

Hvilke områder er du specialiseret indenfor?

Jeg arbejder primært med Corporate Commercial og en hel del bestyrelsesarbejde, hvor jeg rådgiver mindre og mellemstore virksomheder samt helt store internationale koncerner, hvor jeg er advokat for deres danske og nordiske selskaber. Derudover rådgiver jeg klienter indenfor distributions- og forhandlerforhold samt finansieringsret, og så sidder jeg med fondsret, testamenter, arveret og generationsskifte.

Hvad hjælper du klienter med?

Jeg hjælper vores klienter med at sikre, at den juridiske platform er på plads, så de kan udvikle deres forretning. Jeg benyttes aktivt som sparringspartner – ikke kun ud fra en juridisk synsvinkel, men også ud fra en mere kommerciel tilgang til tingene. I arvesagerne sætter jeg en ære i at afvikle boerne på en ordentlig og sober måde, så arvingerne føler sig godt behandlet i den svære situation, som det nu engang er.

Hvad er din rolle, når klienten ringer med et specifikt problem?

Min rolle er ganske enkelt at løse klientens problem på en konstruktiv måde, så de ikke længere synes, der er et problem. Det skal være sådan, at når samtalen slutter, så ved klienten, at der bliver taget hånd om problemet, og de ikke længere skal bekymre sig om det. Der kan selvfølgelig komme noget sparring på kryds og tværs, men der skal være en klar plan for, hvordan problemet bliver løst.

Hvad er vigtigt i din relation med klienten?

Tillid. Det er vigtigt, at klienten føler sig tryg og har tillid til det, jeg laver. Den tillid opstår ved, at jeg leverer brugbare løsninger, som ikke fremstår juridisk komplicerede eller forretningsmæssigt uhåndterbare. Det, jeg leverer, skal være enkelt og fremstå på en måde, så det er direkte anvendeligt for klienten i dennes virksomhed. I bestyrelsesarbejdet er tilliden et must, og i mit virke som bestyrelsesformand handler det ikke mindst om at skabe det rum, som gør, at den enkeltes kompetencer kommer til sin ret.

Hvordan vil du beskrive dig selv som advokat?

Jeg er tillidsskabende og ligetil. Jeg er nem at forstå, klar i tale og gør ikke tingene specielt komplicerede. Derudover skal klienterne vide, at de har en relation, som går ud over det at kontakte en advokat. Mit forhold til klienterne går også nogle gange ind over privatsfæren – forstået på den måde, at vi også taler om andet end forretning. Det er naturligvis rådgivningen, der er det primære, men jeg tror, det er vigtigt som en moderne advokat at være i øjenhøjde med klienterne. Vi som advokater skal ikke sidde i et eller andet fint, dyrt tårn og kigge ud over verden, som måske mere var tendensen tidligere. Det gør kun, at der kommer en underlig disharmoni, og derfor er den personlige relation essentiel mellem mine klienter og mig.

Hvad driver dig i dit virke?

At klienterne er glade og tilfredse og føler sig godt behandlet. Og det gælder i alle henseender – både mine erhvervsklienter, mine private klienter og arvingerne i de mange dødsboer, som jeg behandler.