Opdatering på behandling af lovforslag om ansættelsesbeviser

Lovforslaget om ansættelsesbeviser og visse arbejdsvilkår, der implementerer Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) om gennemsigtige og forudsigelige ansættelsesvilkår fra 2019, og som blev fremsat til behandling den 29. marts og 1. behandlet den 13. april 2023, er sat på dagsorden til 2. behandling den 9. maj 2023 og 3. behandling den 11. maj 2023.
Nyhed
Ansættelsesret

Som vores specialister i ansættelsesret tidligere har skrevet om, lægger lovforslaget op til en række ændringer af ansættelsesbevisloven, som vi kender loven i dag og er en generel udvidelse af arbejdsgiveres pligt til at oplyse om vilkår i ansættelsesforholdet.

Den udvidede oplysningspligt vil bl.a. indebære:

  • at flere lønmodtagere har ret til et ansættelsesbevis
  • at en del af oplysningerne om vilkår skal gives på et tidligere tidspunkt, og at der skal gives flere oplysninger
  • der fastsættes en grænse for den maksimale længde af en eventuel prøvetid
  • lønmodtagere får mulighed for at anmode om ansættelse på mere forudsigelige vilkår
  • arbejdsgiveres mulighed for at begrænse og/eller udelukke medarbejderes bibeskæftigelse begrænses væsentligt

Hvis lovforslaget bliver vedtaget, er der lagt op til, at loven træder i kraft den 1. juli 2023.

Lund Elmer Sandager følger behandlingen af lovforslaget tæt og hvis lovforslaget bliver vedtaget, afholder vi et gå-hjem-møde/webinar, hvor de væsentligste ændringer bliver gennemgået, så du som arbejdsgiver bliver skarp på, hvordan du skal forholde dig til ændringerne i praksis.

Hvis du i mellemtiden har spørgsmål til lovforslaget eller andre ansættelsesretlige spørgsmål, så kontakt associeret partner Julie Flindt Rasmussen.