Partnerprofil: “Det er vigtigt at være god til at tale med mennesker, der er i en svær situation”

Mød partner og advokat Christian B. Elmer, der har specialiseret sig inden for insolvensret og konkurs. Han lægger vægt på at kende sine klienter og håndtere deres problemstillinger i tide, så der er bedst mulighed for at undgå retssager og opslidende tvister.
Nyhed

Hvilke områder arbejder du primært med?

Jeg er specialiseret i rekonstruktion, insolvensret og konkurs og er blandt andet fast medhjælper i Sø- og Handelsrettens skifteret. Det er klart de områder, jeg bruger det meste af min tid på, og her en stor del af min faglige interesse ligger.

Derudover er jeg husadvokat for en række virksomheder, hvor jeg har en nær relation til ledelsen og sparrer med dem om alle juridiske områder og strategiske beslutninger. De opgaver, jeg ikke selv kan håndtere, sender jeg videre til en af vores andre specialister i huset, så klienten altid får den mest kompetente jurist på sagen. Det fungerer rigtig godt på vores kontor.

Hvilke typer af konkursboer har du flest af?

Jeg behandler konkursboer i alle størrelser og brancher. De, der kommer via skifteretten, er ofte i den mindre ende, men vi har også jævnligt nogle meget store konkursboer – ofte produktionseller detailvirksomheder, men generelt ligger sagerne inden for stort set alle brancher. Vi har således også behandlet større konkurser inden for ejendomsbranchen, entreprenørbranchen, hotelbranchen og landbrug.

Hvordan har coronakrisen påvirket området indtil videre?

Overraskende lidt. Da coronakrisen startede for et års tid siden, regnede jeg og de fleste andre i branchen med, at der ville komme et betydeligt antal konkurser inden for kort tid. Men det gjorde der ikke. Der var i virkeligheden færre konkurser i 2020 end på et almindeligt år, og det skyldes formentligt primært hjælpepakkerne. Der er sendt rigtig mange penge ud i systemet, hvilket formentligt har betydet, at nogle af de virksomheder, der normalt var gået konkurs, har overlevet indtil nu. Det må derfor formodes, at der, når hjælpepakkerne er udfaset, vil komme en del konkurser. Men på nuværende tidspunkt er det vanskeligt at vurdere, hvor voldsomt det bliver.

Hvordan vil du beskrive dig selv som advokat?

Jeg er meget løsningsorienteret. Det er vigtigt for mig at håndtere problemstillingerne for mine klienter i tide, så folk får det rigtige råd, før det er for sent. På den måde kan vi ofte undgå en dyr og langvarig tvist og retssag. Kan vi løse udfordringerne, inden det kommer så vidt, lægger jeg alle kræfter i det.

Ved behandling af konkursboer lægger jeg også vægt på at etablere den bedst mulige dialog. Man skal kunne tale med alle mennesker og forstå, at de kan være i en svær situation. Nogle har selvfølgelig gjort mindre gode ting, og det må så håndteres på den rette måde med de tiltag, der er nødvendige. Men mange er kommet i situationen fuldstændig uforskyldt, og dem hjælper man bedst ved at være empatisk og nærværende.

Hvilke juridiske trends er interessante lige nu?

Legaltech er en stor trend lige nu og er jo nok ”kommet for at blive”. Spørgsmålet er, hvordan vi gør teknologien til en reel medspiller, der hjælper os med at drive forretningen og betjene klienterne bedst muligt. Vi skal ikke bare hoppe med på bølgen, fordi det er smart. Det er vigtigt, at vi er kritiske og sikrer, at de nye teknologier skaber værdi for os som advokater og i særdeleshed for vores klienter.

Legaltech er også interessant konkurrencemæssigt, fordi den introducerer mange nye aktører, der gerne vil ind på vores marked. Derfor skal vi sørge for at blive ved med at være de bedste og dygtigste til det, vi laver, så vi kan fastholde vores position i markedet. Jeg er sådan set ikke så bekymret, men det er en spændende trend at følge.

Hvad laver du i din fritid?

Lige nu er det jo ret sparsomt med aktiviteterne på grund af coronarestriktionerne. Normalt spiller jeg tennis og rejser en del med min kone og vores børn, Frederik på 19 og Helene på 16 år. Vi har haft mange gode oplevelser sammen, og det har været en stor fornøjelse at rejse rundt med børnene i deres teenageår. Jeg holder også rigtigt meget af naturen. Det er utrolig afslappende at se verden i et andet perspektiv, når vi går tur med hunden og kan følge med i skiftet i årstiderne.