Partnerprofil: Mine klienter får rådgivning uden indpakning og i øjenhøjde

Mød Sebastian Rungby, der er Lund Elmer Sandagers nyeste partner i ejerkredsen. Han oplever, at de stærkeste løsninger opstår, når man har et godt kendskab til sine klienter og siger tingene, som de er.
Nyhed

Hvad er du specialiseret i?

Jeg har i mere end 10 år arbejdet med M&A i bred forstand og rådgiver om private equity og venturekapital. Derudover rådgiver jeg om selskabsret om alt fra selskabsstrukturer, omstruktureringer og ejeraftaler til fusioner og spaltninger. Udover M&A og selskabsret, som fylder langt størstedelen af min tid, rådgiver jeg løbende mine klienter om erhvervsretlige forhold.

Hvem er dine klienter?

I forhold til M&A rådgiver vi både på køber og sælgers side. Min klientportefølje omfatter både danske og udenlandske private equity-fonde og venturekapital-fonde, som jeg hjælper med deres transaktioner og investeringer. Og så repræsenterer jeg ejerledere, som skal sælge deres virksomheder samt unge virksomheder, som skal hjælpes igennem fundingprocesser fra venturekapital-fonde, seed-fonde, business angels eller lignende.

Min klientportefølje spænder derudover bredt og indeholder alt fra spæde startups til større, etablerede virksomheder, som jeg har tætte og lange forhold til, og som jeg agerer point of contact for på deres løbende behov for juridisk bistand.

Har du en transaktion, du vil fremhæve?

Alle transaktioner har sit eget særpræg og er sjove på hver sin måde. Jeg har blandt andet gang i et par sjove pt., men dem holder vi fortroligt lidt endnu. Den senest offentliggjorte, jeg havde lead på, var salget af FCA Denmark A/S, som vi hjalp FCA Italy S.p.A. med at sælge til K.W. Bruun Import A/S. Den havde mange gode elementer. Der var et cross boarder-element, der var et tæt samarbejde med klientens M&A-team i Torino, en konkurrencegodkendelse og generelt mange komponenter, der skulle gå op i en højere enhed. Det var en sjov og heldigvis vellykket transaktion.

Hvad lægger du vægt på i din rådgivning?

Min rådgivning skal være i øjenhøjde og operationel. Det er efterhånden et par slidte udtryk, men jeg siger tingene, som de er i et uhøjtideligt og forståeligt sprog. Det, kan jeg mærke, passer godt til mine klienter. Og så skal rådgivningen være operationel, så mine klienter ikke er i tvivl om, hvor de står rent juridisk, hvilke muligheder de har, og hvilke konsekvenser, der følger med mulighederne. På den måde kan vi tale os frem til, hvad de skal gøre.

Hvad driver dig?

Noget af det, jeg synes er spændende, er at få en ny transaktion eller investering ind. Hele processen med at få overblik over casen, afstemme forventninger og ønsker med klienten, og sørge for at sætte det rigtige team til at komme i mål, giver en særlig energi. Derudover kommer man i transaktionsprocesser ofte tæt på klienten. At gå fra nogle gange aldrig at have mødt en person til at tale sammen nærmest dagligt i en periode over flere måneder er meget intenst, men meget givende. Vi er jo så heldige at arbejde med mennesker omkring ting, som ofte er meget vigtige for dem, så det er passionerede individer, vi beskæftiger os med. Det er motiverende og et privilegium.

Hvilke juridiske trends er interessante lige nu?

Vi er som branche, herunder ikke mindst hvis man beskæftiger sig med f.eks. M&A og selskabsret, under et vis pres fra flere sider. Vi udfordres af andre rådgivningshuse end advokathuse, ligesom vi udfordres af legaltech. Det er en udfordring, vi skal tage med ro i maven, men vi skal være gode til at forny os og sørge for, at vores rådgivning bliver ved med at være relevant og i top.