COVID-19: Alle restriktioner udløber den 31. januar 2022

Indlæggelsestallene grundet Covid-19 stiger ikke længere med samme hastighed som smittetallene. Derfor har regeringen besluttet, at Covid-19 fra den 1. februar 2022 ikke længere skal kategoriseres som en samfundskritisk sygdom. Det er dog fortsat muligt at benytte visse kompensationsordninger.
Nyhed
Ansættelsesret

Alle restriktioner, som er knyttet til kategoriseringen af Covid-19 som en samfundskritisk sygdom, bliver ophævet ved udgangen af januar 2022.

Ophævelse af restriktionerne betyder derfor, at:

  • Serveringssteder mv. kan holde åbent uden restriktioner ift. lukketider, arealkrav og salgstider for alkohol
  • Nattelivet kan åbne igen
  • Der er mulighed for salg af alkohol i detailhandlen efter kl. 22.00
  • Spillehaller, kasinoer, lege- og badelande kan åbne igen
  • Forsamlingshuse og selskabslokaler kan åbne for private fester
  • Der kan afholdes messer, foredrag og konferencer uden deltagerloft
  • Ingen krav om mundbind og coronapas for kunder og medarbejdere i butikker, restauranter og det øvrige erhvervsliv

Forsat mulighed for visse kompensationer

Virksomheder, der på trods af genåbningen stadig oplever nedgang i omsætningen på mere end 30 %, har fortsat mulighed for at søge kompensation for faste omkostninger frem til den 28. februar 2022. Det samme gælder ordningen for selvstændige mv. Læs vores tidligere nyhedsbrev om kompensationsordningerne her.

Det er ligeledes muligt at søge kompensation i henhold til arrangørordningen 14 dage efter ophøret af restriktionerne, under forudsætning af at dette kan statsstøttegodkendes.

Den generelle lønkompensationsordning er desuden gældende til den 15. februar 2022.

Det er med ophævelsen af restriktionerne ikke længere muligt at lukke sin virksomhed frivilligt ned og opnå kompensation.

De skærpede krav om test ved indrejse i Danmark bliver ophævet fra den 1. februar 2022, mens de indrejserestriktioner, der gjaldt før indførslen af de skærpede krav, forsat vil gælde indtil den 28. februar 2022.

Hvis du har spørgsmål til ophøret af Covid-19-restriktionerne eller kompensationsordningerne eller aftaler med medarbejderne og processer for adressering af bekymringer relateret til arbejdets udførelse i lyset af den fortsat eksisterende smitterisiko, så kontakt vores ansættelsesretlige specialister partner, advokat Michael Møller Nielsen; advokat Julie Flindt Rasmussen eller advokatfuldmægtig Mina Faiz.