Partnerprofil: “Den bedste løsning for klienten er ikke altid den oplagte juridiske løsning”
Hvad er du specialiseret i?
Jeg er specialiseret indenfor den individuelle ansættelsesret, hvor virksomheder ikke er reguleret af en kollektiv overenskomst. Jeg arbejder også med den kollektive arbejdsret, men det er ikke mit hovedfokus.
Jeg repræsenterer oftest arbejdsgivere, hvor jeg blandt andet rådgiver vores klienters HR-afdelinger, eller de respektive ledere ude i virksomhederne, der har ansvaret for HR og medarbejdere, om alt hvad der rører sig inden for arbejds- og ansættelsesretten på daglig basis.
Hvem er dine typiske klienter?
Mine klienter er primært virksomheder, der har plus 50 ansatte. Det kan fx være koncernforbundne selskaber, hvor HR er placeret i udlandet, hvorfor der særligt er behov for assistance for dels at overholde dansk ret, men også for at imødekomme dansk kutyme og praksis, som er meget forskellig fra fx vores nordiske naboer. I sådanne situationer holder vi klienterne i hånden hele vejen igennem processen – også for så vidt angår alt det lavpraktiske, så det hele foregår efter bogen og på den måde, der bedst giver mening for den pågældende klient.
Hvad lægger du vægt på i din rådgivning?
Jeg lægger vægt på altid at forsøge at få hele billedet af organisationen, inden jeg kommer med mit bud på den bedst mulige løsning i en konkret situation. For det er ikke altid den helt oplagte juridiske løsning, der er den bedste løsning for klienten. Ligesom det også er vigtigt for mig fx i tvistesager altid at drøfte muligheden for at finde et forlig i stedet for at bruge tid og kræfter på at få ret, hvis det nu i sidste ende ikke er det, der tjener organisationen bedst. Det er nogle af de overvejelser, jeg altid gør mig i samarbejde med vores klienter, når jeg rådgiver.
Hvilke juridiske trends, synes du, er interessante?
Der er pt. et stort fokus på ESG, som, jeg også tror og forventer, bliver en naturlig del af det, som vi ansættelsesretsadvokater skal forholde os til og kunne vejlede om i fremtiden. Jeg oplever allerede nu, at medarbejdere og ansøgere forholder sig til ESG-politikker, som måske kommer til at betyde meget mere for de stærke kandidater i fremtiden og dermed bliver et konkurrenceparameter for klienterne.
Hvis jeg ser udenfor mit eget specialeområde, så synes jeg, at det er helt vildt spændende alt det, der sker med AI. Jeg tror, vores klienter kommer til at stille krav til, at vi selv bruger det og kan vejlede om det. Så jeg tror, det kommer til at ændre den måde, vi arbejder på som advokater. Selvfølgelig ikke sådan, at vi går på kompromis med juraen, men vi skal kunne forholde os til det – særlig hvis der kommer konflikter om brugen af AI.
Hvad driver dig i dit virke?
At jeg brænder for mit retsområde. Jeg kan særligt godt lide den menneskelige faktor, som oftest skal indtænkes i de gode løsninger – og at det ikke altid bare handler om døde ting og penge. Vi skal altid tænke på modtageren på den anden side, og hvordan vi fx formidler noget svært på den bedst mulige måde. Det betyder også, at selv når jeg arbejder med noget, der kan kategoriseres som en art standardprodukt, som fx en ansættelseskontrakt eller en fratrædelsesaftale, så er der for mig ikke en eneste ansættelse eller opsigelse, der er ens, hvilket selvsagt er med til at gøre min arbejdsdag spændende og udfordrende.
Hvad laver du i din fritid?
Fritiden bruger jeg med familien og venner. Og så er det vigtigt for mig at få dyrket motion og koble af med en god bog eller noget dårlig TV, som lidt er min guilty pleasure. Når jeg rigtig skal trække stikket, så tager vi ned i vores sommerhus på Møn, hvor jeg elsker jeg at leve ”the simple life” og lade batterierne op.