Udskydelse af ikrafttræden af nye boligskatteregler fra 2021 til 2024

Skatteminister Morten Bødskov har i en pressemeddelelse den 23. oktober 2019 orienteret om akutte it-problemer i skattevæsenet, som medfører udskydelse af ikrafttræden af de nye boligskatteregler fra 2021 til 2024.
Nyhed
Fast Ejendom

Den oprindelige plan var, at der i andet halvår 2020 skulle udsendes nye ejendomsvurderinger efter det nye vurderingssystem til boligejerne, som skulle danne grundlag for opkrævning af ny boligskat i 2021. Dette har akutte it-problemer nu sat en stopper for. Se pressemeddelelsen her.

Planen er nu, at de nye ejendomsvurderinger bliver udsendt til boligejerne i etaper fra andet halvår 2020 og kan strække sig ind i 2022. Den nye vurdering danner grundlag for boligejernes skattebetaling fra og med 2021. Med udskydelsen af de nye boligskatteregler vil boligejernes skat ske på grundlag af de nye vurderinger med et forsigtighedsnedslag på 20 pct.

Den betalte boligskat stiger ikke, selv hvis en ny vurdering er højere end den nuværende vurdering, så længe du fortsat bor i din bolig. Frem til skatteomlægningen i 2024 gælder fortsat skattestop for ejendomsværdiskatten, begrænsning på de årlige stigninger i grundskylden og rentefri indefrysningsordning på grundskylden.

Udskydelsen af ikrafttræden af de nye boligskatteregler betyder samtidig, at muligheden for at opnå skatterabat for sin boligskat forlænges, idet man nu skal have købt og overtaget sin bolig senest den 31. december 2023 for at opnå skatterabat.

Du kan læse mere om ændringerne i Skatteministeriets artikel her.

Lund Elmer Sandager rådgiver om alle forhold vedrørende fast ejendom. Hvis du har spørgsmål, så kontakt vores specialister advokat Lise Møller Zincklmz@les.dk eller på telefon 22797813 eller partner, advokat Mathias Toxværdmto@les.dk eller på telefon 61701448.