COVID-19: Virksomheder får mulighed for at forberede genåbning uden at miste lønkompensation

Regeringen og arbejdsmarkedets parter er blevet enige om at gøre lønkompensationsordningen mere fleksibel i takt med den gradvise genåbning af liberale erhverv. Virksomhedernes medarbejdere kan derfor genoptage arbejdet forud for genåbningen, uden at virksomhederne mister lønkompensation.
Nyhed
Ansættelsesret

AFTALENS INDHOLD

Natten til fredag indgik størstedelen af Folketingets partier en aftale om yderligere genåbning af liberale erhverv, der medfører, at bl.a. indkøbscentre, museer, restauranter, barer og værtshuse kan åbne den 21. april 2021.

Med den nye aftale om lønkompensation kan virksomhedernes medarbejdere genoptage arbejdet i de sidste syv kalenderdage i lønkompensationsperioden op til virksomhedens genåbning til at forberede aktiviteter og sikre, at virksomheden er klar til genåbningen.

Ordningen påvirker ikke virksomhedernes mulighed for at få fuld lønkompensation for de dage, medarbejderne arbejder op til genåbningen. Virksomhederne kan dog kun modtage lønkompensation for medarbejdere, der har været omfattet af lønkompensationsordningen i mindst 30 kalenderdage i alt.

Ordningen kan benyttes én gang for hver medarbejder, som virksomheden modtager lønkompensation for.

Ordningen finder både anvendelse for virksomheder, der er omfattet af den generelle lønkompensationsordning og for virksomheder, der er omfattet af ordningen for tvangslukkede virksomheder.

Den generelle lønkompensationsordning gælder fortsat til og med den 30. juni 2021, mens ordningen for tvangslukkede virksomheder fortsætter indtil de pågældende virksomheder kan genåbne.

Hvis du har spørgsmål til lønkompensationsordningen, så kontakt vores ansættelsesretlige specialister partner, advokat Michael Møller Nielsen; advokat Julie Flindt Rasmussen eller advokatfuldmægtig Marta Valgreen Knudsen.