Nyheder
Hold dig ajour.
Nyhed
Ny EU-forordning om tvangsarbejde er en milepæl - og indeholder en række krav til virksomheder
Mange millioner mennesker arbejder under tvang. Derfor opfordrer menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch EU til at undersøge produkter fra regioner som Xinjiang, Turkmenistan og Nordkorea, hvor myndigheder støtter tvangsarbejde.
Ansættelsesret
Nyhed
Medhold i krav om godtgørelse for repressalier i strid med whistleblowerloven
Københavns Byret har afgjort, at en medarbejder blev udsat for repressalier af sin arbejdsgiver efter at have indberettet mulige overtrædelser af udbudsloven via en whistleblowerordning.
Ansættelsesret
Nyhed
EU-dom om indirekte diskrimination af deltidsansatte ved beregning af overtidsbetaling
I en afgørelse den 29. juli 2024 har EU-Domstolen taget stilling til, om det var indirekte forskelsbehandling, at to deltidsansatte plejere først var berettiget til overtidstillæg, når de havde præsteret arbejde udover den ugentlige arbejdstid for en fuldtidsansat.
Ansættelsesret
Nyhed
Skærpede regler på vej for udenlandske medarbejdere i Danmark
Danmark står over for en ændring i lovgivningen, som vil få væsentlig betydning for udstationerede medarbejdere og de virksomheder, der benytter sig af dem. Det nye lovforslag, der er sendt til høring, sigter mod at tackle udfordringerne ved social dumping ved at indføre strengere regler for udenlandske tjenesteydere og arbejdsgivere.
Ansættelsesret
Nyhed
Nyt ansøgningstidspunkt for bevarelse af dansk statsborgerskab for udlandsdanskere
Udlændinge- og Integrationsministeriet har ændret tidspunktet for ansøgning om bevarelse af dansk statsborgerskab efter 22-års-reglen. Nu kan danske statsborgere, der er født i udlandet, søge om bevarelse allerede fra det fyldte 20. år. Dette giver ansøgerne en længere tidsramme til at sikre deres statsborgerskab inden den afgørende grænse ved 22 år.
Ansættelsesret
Nyhed
Ligebehandlingsnævnet: Ulovligt ikke at forlænge gravid medarbejders tidsbegrænsede ansættelse
Ligebehandlingsnævnet har i en sag truffet afgørelse om, at en gravid medarbejder blev udsat for kønsdiskrimination, da hendes midlertidige ansættelse ikke blev forlænget.
Ansættelsesret
Nyhed
Sådan kan regeringens lovprogram påvirke ansættelses- og arbejdsretten
Den 1. oktober fremlagde regeringen lovprogrammet for folketingsåret 2024/2025, der præsenterer en række væsentlige lovforslag, som kan få stor betydning for dig som arbejdsgiver. Regeringens tiltag dækker en bred vifte af områder fra kønsbalance i bestyrelser til arbejdsmiljø og regulering af udstationerede arbejdstagere. Vi dykker ned i de mest centrale forslag og deres potentielle betydning for dig som arbejdsgiver.
Ansættelsesret
Nyhed
LES bidrager til Lexology In-Depth: Executive Remuneration
Lexology In-Depth: Executive Remuneration er netop blevet offentliggjort, og LES har bidraget med det danske kapitel, som dækker vigtige aspekter såsom juridiske sondringer, beskatning, aktieoptioner samt nylige juridiske udviklinger og retssager.
Ansættelsesret
Nyhed
Landsretten: Ikke passivitet ved bortvisning af en medarbejder flere uger efter hændelse
I en afgørelse den 4. juli 2024 stadfæster Østre Landsret Byrettens dom i en sag, hvor en arbejdsgiver havde bortvist en medarbejder 3-4 uger efter, at han havde udvist illoyal adfærd ved etablering af en konkurrerende virksomhed.
Ansættelsesret
Nyhed
S’et i ESG – hvad kan du gøre i din virksomhed?
ESG er et begreb, som alle virksomheder fremadrettet skal håndtere. Men hvad er helt konkret den sociale dimension, S’et, og hvorfor er den vigtig for virksomheder? Hvordan kan virksomheder ved brug af ansættelsesretten og konkrete initiativer opfylde ESG-standarder?
Ansættelsesret
Nyhed
LES bidrager til Global Legal Insights - Employment & Labour Law 2024
Vi har igen i år bidraget med et kapitel om dansk arbejds- og ansættelsesret i den anerkendte, internationale guide Global Legal Insights. Kapitlet giver en opdatering på det danske, juridiske arbejdsmarked og et overblik over udviklingen og tendenser på området.
Ansættelsesret
Nyhed
Landmark ruling from the Supreme Court clarifies compensation for flex job workers.
On March 12, 2024, the Supreme Court upheld that employees in flex jobs (under the "new" scheme) who have been unjustly discriminated against are entitled to compensation. This compensation should be calculated based on the employer's actual wage expenses incurred during the employment.
Ansættelsesret
Læs vores magasin Ind§igt
To gange årligt udkommer Ind§igt, hvor vi sætter spot på et aktuelt emne. Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at få Ind§igt tilsendt, så snart det udkommer, så du er opdateret.