Opgørelse af det sidste ferietillæg efter den nuværende ferielov

Den 1. september 2020 træder den nye ferielov i kraft, og med den nye lov følger også en ændring af, hvordan ferietillægget fremadrettet skal opgøres og udbetales.

Overgangsordningen har også betydning for, hvordan ferietillægget for optjeningsåret 2019 skal opgøres.
Nyhed
Ansættelsesret

Hvordan udbetales ferietillægget efter den nugældende ferielov?

Efter de nuværende ferieregler udbetaler de fleste arbejdsgivere ferietillægget én gang årligt, typisk med lønnen for maj måned.

Hvordan skal ferietillægget udbetales efter den nye ferielov?

Når den nye ferielov træder i kraft, kan arbejdsgivere vælge om ferietillægget skal udbetales

  1. som en forholdsmæssig andel, når lønmodtageren holder ferie, eller
  2. to gange årligt bagudrettet, første gang for perioden 1. september til 31. maj, der udbetales sammen med lønnen for maj, og anden gang for perioden 1. juni til 31. august, der udbetales sammen med lønnen for august.

Hvordan skal ferietillægget for optjeningsåret 2019 opgøres og udbetales i overgangsperioden?

Overgangsordningen og indefrysningsperioden, der løber fra den 1. september 2019 til den 31. august 2020, medfører desuden for arbejdsgivere, som skal opgøre ferietillægget for optjeningsåret 2019 i maj måned 2020, at det alene er perioden frem til overgangsordningen, fra 1. januar til den 31. august 2019, der skal indgå i opgørelsen.

Ferietillægget for den resterende periode af 2019 (1. august til 31. december 2019) bliver således indefrosset sammen med de øvrige feriemidler og skal indgå i opgørelsen af indefrosset ferie pr. den 31. august 2020.

For en samlet oversigt over den nye ferielov, og hvordan du skal navigere de nye regler, så download vores digitale folder om den nye ferielov, der indeholder tidslinjer og praktiske råd til dig som arbejdsgiver.

Har du spørgsmål til, hvordan du skal opgøre og udbetale ferietillægget eller spørgsmål til den nye ferielov i øvrigt, er du velkommen til at rette henvendelse til partner, advokat Michael Møller Nielsen, advokat Julie Flindt Rasmussen, advokatfuldmægtig Nikolaj Sommers Gjettermann og advokatfuldmægtig Marta Valgreen Knudsen.