European Works Counsil Directive: TELFAs oversigt over medlemslandene

Vi lever i en globaliseret verden, hvor lande er forbundet på tværs af grænser og kulturer. Internationale virksomheder står derfor overfor et komplekst netværk af regler, især når omhandler ansættelsesretlige forhold på tværs af grænser. En reguleringsramme, der spiller en afgørende rolle i denne sammenhæng, er det europæiske arbejdsrådsdirektiv (European Works Counsel). Som en del af Trans-European Law Firms Alliance (TELFA) har vi i Lund Elmer Sandager bidraget med et overblik over den danske del af direktivet.
Nyhed
Ansættelsesret

En kort introduktion til det europæiske arbejdslivsdirektiv

Det europæiske arbejdsrådsdirektiv blev introduceret i 1994 og har til formål at gøre det lettere for virksomheder at sikre, at de europæiske samarbejdsudvalg fungerer effektivt. Med andre ord giver de europæiske samarbejdsudvalg medarbejdere mulighed for at blive repræsenteret på tværs af nationale grænser. Dette gælder for virksomheder, der opererer i mindst to medlemslande i EU, og som har mindst 1000 ansatte.

Obligatorisk compliance og alternativer

Ifølge direktivet har virksomheder, der opfylder kravene for direktivet, en juridisk forpligtelse til enten at etablere et "European Works Council" (EWC) eller deltage i andre former for international konsultation og informationsdeling med deres medarbejdere. Valget mellem disse to muligheder afhænger af virksomhedens specifikke omstændigheder og arbejdsstyrke. Det er afgørende for virksomheder, der opererer på tværs af EU, at forstå disse valgmuligheder og deres konsekvenser, da det har indflydelse på, hvordan medarbejderrepræsentation og kommunikation håndteres på tværs af grænserne.

Navigering i det juridiske landskab

Formålet med TELFAs oversigt er at ruste arbejdsgivere, medarbejderrepræsentanter, juridiske praktikere og beslutningstagere med en grundlæggende forståelse af det europæiske arbejdsrådsdirektiv.

Vil du vide mere?

Du kan få adgang til oversigten, udarbejdet af TELFA, her. Denne oversigt er udarbejdet til at være en værdifuld ressource for dem, der navigerer i kompleksiteten af internationale arbejdsrelationer.

Hos Lund Elmer Sandager er vi dedikerede til at hjælpe med dine internationale forretningsbehov ved at stille ekspertviden til rådighed, der går udover Danmarks grænser. Hvis du har spørgsmål, brug for yderligere information eller søger juridisk vejledning vedrørende compliance med EWC, så kontakt vores eksperter i ansættelsesretsteamet.