COVID-19: Aftale om udfasning af trepartsaftalen om lønkompensation

Den 5. juni blev regeringen og arbejdsmarkedets parter enige om, at trepartsaftalen om midlertidig lønkompensation skal udfases, i takt med at COVID-19-situationen begynder at lysne i horisonten og det danske samfund genåbner. Parterne er imidlertid enige om at forlænge den nuværende periode, så ordningen endeligt ophører den 29. august 2020.
Nyhed
Ansættelsesret

HVAD BETYDER UDFASNINGEN?

Regeringen og arbejdsmarkedets parter er således igen blevet enige om at forlænge aftalen om den midlertidige lønkompensation. Den oprindelige aftale blev indgået den 9. marts 2020 og var gældende indtil den 9. juni 2020, men blev forlænget til den 8. juli 2020 og er nu forlænget til den 29. august 2020. Parterne er enige om, at lønkompensationen ophører endeligt den 29. august 2020, hvorfor det er sidste gang, at ordningen forlænges.

Virksomheder skal på ny ansøge for perioden efter den 8. juli 2020, hvis de fortsat skal være omfattet af ordningen. Erhvervsstyrelsen offentliggør informationer på virksomhedsguiden.dk som hidtil, hvor du kan læse om, hvordan du ansøger om lønkompensation

HVAD MED VIRKSOMHEDER, SOM FORTSAT ER TVUNGET TIL AT HOLDE LUKKET EFTER DEN 29. AUGUST?

Der er enighed om, at lønkompensationsordningen efter den 29. august fortsat vil være gældende for de virksomheder, der har fuldt lukket i perioden efter denne dato. Ordningen vil udelukkende være gældende for de virksomheder, der ved bekendtgørelse har forbud mod at åbne.

Lønkompensationsordningen for disse virksomheder ophører dermed først, når forbuddet mod, at de skal holde åbent, ophører.

SKAL MEDARBEJDERE BIDRAGE I DEN NYE PERIODE?

Ja, medarbejdere skal i denne periode som tidligere bidrage med ferie.

Lønkompensationsordningen strækker sig over industriferien, hvor mange virksomheder holder lukket, og hvor størstedelen af medarbejderne afholder deres sommerferie. Det er derfor et krav, at medarbejdere bidrager med mindst 3 ugers arbejdsgiverbetalt ferie. Kravet gælder alene medarbejdere, der har optjent ferie efter ferieloven. I denne tre ugers periode vil arbejdsgiveren ikke modtage kompensation.

Uanset om lønmodtageren har optjent tre ugers ferie, vil arbejdsgiveren i en periode på tre uger ikke modtage kompensation for medarbejderen.

Hvis du har behov for rådgivning om ordningen om lønkompensation, eller du har spørgsmål til andre ansættelsesretlige forhold, så kontakt en af vores eksperter på området; partner, advokat Michael Møller Nielsen, advokat Julie Flindt Rasmussen, advokatfuldmægtig Marta Valgreen Knudsen eller advokatfuldmægtig Nikolaj Sommers Gjettermann.